CONTACT

We kijken er naar uit om van je te horen

Direct online aanmelden


Boek een Proefles of meld je aan voor een van de komende trainingen. 


Benieuwd naar de watertemperatuur? 

Vul hier je email adres is en ontvang onze analyse met data van de afgelopen twee jaar. We sturen je dan ook af en toe leuke updates over het zwemmen ter inspiratie (geen spam ;) ).   


Heb je nog vragen ? 

Laat ons weten waar je contact over zoekt en we nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

Open Water Zwemschool 

Vreelandseweg 100E, 1241 EZ Kortenhoef

06-10140715 (Fabienne)

openwaterzwemschool@gmail.com


FAQ

Veel van de veelgestelde vragen worden hieronder beantwoord. 

 1. Wat is de temperatuur van het water? Door het jaar heen fluctueert het water sterk tussen 3 en 23 graden. We zwemmen het hele jaar door. Tussen half mei en half september is het Zomer Zwem Seizoen en is de het water over het algemeen boven de 15 graden. Vul hierboven je emailadres in voor een gratis analyse van de water temperatuur van de Wijde Blik van de afgelopen twee jaar.

 2. Wat is open water zwemmen? Open water zwemmen verwijst naar zwemmen in natuurlijke wateren zoals meren, rivieren of oceanen, in tegenstelling tot zwemmen in een zwembad. Het biedt een unieke en uitdagende ervaring voor zwemmers.

 3. Wie kan deelnemen aan open water zwemlessen? Onze open water zwemschool verwelkomt deelnemers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Of je nu een beginner bent die open water zwemmen voor de eerste keer wil proberen of een ervaren zwemmer die zijn techniek wil verbeteren, we hebben programma's die voor iedereen geschikt zijn.

 4. Welke zwemvaardigheden moet ik hebben voordat ik me bij jullie school aansluit? Om deel te nemen aan onze Open Water Zwemschool, moet je basiszwemvaardigheden hebben en comfortabel zijn met zwemmen van tenminste 25 meter aaneengesloten in een zwembad. We bieden programma's aan die geschikt zijn voor verschillende vaardigheidsniveaus, inclusief beginners, gevorderden en ervaren zwemmers.

 5. Zijn jullie instructeurs gecertificeerd? Ja, al onze instructeurs zijn gecertificeerde en ervaren coaches voor open water zwemmen. Ze beschikken over de nodige kwalificaties en expertise om veilige en effectieve zweminstructie te bieden.

 6. Welke veiligheidsmaatregelen hebben jullie genomen voor open water zwemlessen? Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit. Onze instructeurs houden zwemmers tijdens de lessen nauwlettend in de gaten. Buiten het afgezette zwemgebied, gebruiken we drijfhulpmiddelen zoals een zwemboei en begeleiden we de training vanaf een SUP plank. We hebben een risico inventarisatie met maatregelen om een goed voorbereide en veilige zwemervaring te garanderen.

 7. Welke uitrusting heb ik nodig voor open water zwemmen? Voor open water zwemmen heb je weinig nodig, je kunt al meedoen met alleen zwemkleding (badpak, bikini of badbroek). Een zwembrilletje, zwemmuts en oordopjes zijn handig vooral bij borstcrawl zwemmen. Een zwemboei is verplicht buiten het afgezette zwemgebied voor veiligheid. 
  We raden aan niet gelijk te investeren in een wetsuit, dit kan later nog en het is belangrijk dat die goed passend is voor jouw lichaam en de omstandigheden. We kunnen advies geven over het kiezen van de juiste uitrusting en aanbevelingen doen voor betrouwbare merken. 

 8. Moet ik een sterke zwemmer zijn om deel te nemen aan open water zwemmen? Hoewel enige zwemvaardigheid vereist is, hoef je geen gevorderde of zeer vaardige zwemmer te zijn om deel te nemen. We hebben programma's speciaal ontworpen voor beginners, waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en geleidelijk vertrouwen kunt opbouwen in open water.

 9. Bieden jullie groepslessen of privécoaching aan? We bieden zowel groepslessen als privécoaching-opties aan. Groepslessen zijn een geweldige manier om medezwemmers te ontmoeten en te leren in een ondersteunende omgeving, terwijl privécoaching meer persoonlijke aandacht en op maat gemaakte instructie mogelijk maakt.

 10. Hoe lang duurt elke open water zwemles? De duur van onze open water zwemlessen kan variëren, afhankelijk van de watertemperatuur, het programma en het vaardigheidsniveau van de deelnemer. Gemiddeld duren groepslessen tussen de 45 en 60 minuten, terwijl privécoaching-sessies kunnen worden aangepast aan individuele behoeften.

 11. Wat zijn de voordelen van open water zwemmen? Open water zwemmen biedt talloze voordelen, waaronder verbeterde cardiovasculaire fitheid, verhoogd mentaal welzijn, verbeterde spierkracht en uithoudingsvermogen, blootstelling aan natuurlijke omgevingen en de spanning van het verkennen van nieuwe zwemlocaties.

 12. Kan ik via jullie school deelnemen aan open water zwemraces of evenementen? Ja, in de toekomst gaan we ook open water zwemraces en evenementen organiseren voor onze studenten. Deze evenementen bieden de mogelijkheid om jezelf uit te dagen, je vaardigheden te tonen en in contact te komen met de open water zwemgemeenschap.

 13. Hoe kan ik me aanmelden voor open water zwemlessen? Om je aan te melden voor open water zwemlessen, ga je eenvoudigweg naar onze website en naar het programma waar je aan mee wilt doen. Daar vind je aanmeld knop met gedetailleerde instructies inschrijvingsproces kunt voltooien.

 14. Wat is jullie annuleringsbeleid? Ons annuleringsbeleid kan variëren afhankelijk van het programma en de omstandigheden. We streven ernaar om deelnemers zo goed mogelijk tegemoet te komen. Raadpleeg onze algemene voorwaarden of neem contact op met onze klantenservice voor specifieke informatie over annuleringen en terugbetalingen.

 15. Wat gebeurt er als de weersomstandigheden ongunstig zijn? Bij ongunstige weersomstandigheden geven we prioriteit aan de veiligheid van de deelnemers en kunnen we lessen verzetten of annuleren. Onze instructeurs volgen voortdurend de weersvoorspellingen en passen het programma aan aan de omstandigheden, bijvoorbeeld het brengen naar een andere plek met minder golven of meer oefeningen op de kant. Ze zullen eventuele wijzigingen tijdig communiceren naar de deelnemers.

Als je nog andere vragen hebt of verdere hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen het meeste uit je open water zwemavontuur te halen!

 

© 2023 Open Water ZwemschoolAll rights reserved.
Powered by Webnode Cookies
Create your website for free!