Over ons

Mogen we ons aan je voorstellen?

Zwemmen in het buitenwater

Een duik in het natuurwater geeft een gevoel van ultieme vrijheid. Zwemmen in het buitenwater geeft plezier, is goed voor je uithoudingsvermogen en je gezondheid in het algemeen. Redenen genoeg om er voor te gaan! 

Alleen zou het niet leuker en veiliger zijn om samen te gaan zwemmen? En wat komt er allemaal bij kijken als je in het diepe springt? Het is onze missie is om de zwemvaardigheid in het buiten water te verhogen en met onze energieke community van Open Water Zwemmers bij te dragen aan mentale en fysieke gezondheid van iedereen in Nederland. 

Sluit je ook bij ons aan!


De Open Water Zwemschool

De Open Water Zwemschool organiseert zwemlessen voor volwassenen en kinderen in het buitenwater om fit te worden en te genieten van onze prachtige natuur. Onze trainingen helpen je sterker te worden en je conditie te verbeteren, maar ze geven je ook energie. En een gevoel van verbinding met de natuur, de mensen om je heen en jezelf. 

De effecten van sport gaan veel verder dan het fysieke. Sporten zorgt er onder meer voor dat wij socialer zijn, meer zelfvertrouwen hebben en beter kunnen focussen. 

"Als je zwemt, strek je je lichaam
en raken alle gedachten die in de knoop zaten beetje bij beetje ontward"
(Schrijver en Dichter Deborah Levy in
NRC)

"Al voel ik me nog zo beroerd als ik het water in ga, elke keer dat ik ga zwemmen 
voel ik me beter als ik eruit kom. Ik voel me in een roes."
(Arts en onderzoeker Mark Harper in het boek Wild Zwemmen)

Bewegen in water is voor mensen met stijve spieren en/of gewrichtsproblemen een verademing.  

"De weerstand ofwel remming van het water is 12 tot 14 keer groter dan de luchtweerstand. Dit betekent dat de spieren in het water in elke richting harder moeten werken dan op het droge om die weerstand te overwinnen en vooruit te komen" (Frank Gutteling, Fysiotherapeut). 

Mark Harper is anesthesioloog en ervaren wildzwemmer. Zijn research onderzocht de effecten van het koude water op het zenuwsysteem en vond mogelijkheden om depressie en angsten te behandelen. In zijn eerste haalbaarheidsstudie vond hij een groot effect op de ernst van depressie en angsten tussen het begin en het einde van de zwemcursus. LINK   

"Ik houd van de shock van het koude water en hoe die mijn brein reset. Hou kouder en woester het water, hoe beter. Het (zee)water overspoelt me met geluks-stofjes"
(Journalist Gabrielle in het boek Wildzwemmen)

"Ik geloof heilig inmiddels in de kracht van de koude. Ik wens dat iedereen het goede kan halen uit het buiten zwemmen" (Henk van den Bergh in video interview in Frisse Duik Facebook) Bekijk hier het inspirerende verhaal van Henk die zijn reuma te lijf ging met koude dippen.  

Met het zwemmen in open water kan je stress systeem trainen. Wim Hof heeft is tegenwoordig bekend met een - steeds meer - wetenschappelijk onderbouwde methode die zorgt voor meer gezondheid, kracht en geluk in het leven. Die methode bestaat uit drie onderdelen: een ademhalingstechniek, blootstelling aan koud water en mindset training. Deze drie elementen samen vormen de gouden formule. Dankzij wetenschappelijk onderzoek van onder andere de Radboud Universiteit staat vast dat je door middel van de Wim Hof Methode zelf in staat bent je immuunsysteem, autonoom zenuwstelsel en hormoonstelsel te beïnvloeden. LINK


In de media


https://www.hilversumsnieuws.nl/mensen/mensen/318668/eerste-afzwemmers-bij-de-hilversumse-open-water-zwemschool<br>


Partners

Voor de kindercursus zijn onze instructeurs gediplomeerd zweminstructeur A.B.C, gebaseerd op de afzwemeisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid. De kindercursus doet mee aan de pilot van de NRZ om een Nationaal Survival diploma vast te stellen.   

We volgen de aanbevelingen van de KNZB voor het zwemmen in het buitenwater, zie ook hier. De zwemcoach module van de KNZB is onze leidraad voor de zwemtechniek. 

360 Swim is onze affiliate partner voor de zwemboeien. Zwemboeien geven geen garantie, maar deze verhogen wel degelijk de zwemveiligheid en dragen bij aan het redden van levens, met het drijfvermogen en uitstekende zichtbaarheid in open water. 

De gedragscode voor de zwembranch volgen wij zo ver mogelijk als van toepassing op het zwemmen in Open Water. 

Trainers

Op dit moment hebben we een team voor de Open Water Zwemschool in Kortenhoef/Hilversum en zijn wij op zoek naar trainers om dat team verder te komen versterken. 

Daarnaast breiden we de Open Water Zwemschool graag uit naar andere plekken en zijn we op zoek naar sportieve ondernemers om dat samen met ons te doen. 

Trainer en oprichter

FABIËNNE BRUNET

Fabiënne is al haar hele leven gek op water en doet alle watersporten; naast zwemmen, houdt ze ook van roeien, duiken, windsurfen, zeilen etc.

Ze is in opleiding voor zwemjuf en heeft recent de Open Water Zwemschool opgericht. Als moeder van kids van 4 & 7 jaar oud en kapitein van haar eigen boot, wil ze dat iedereen goed leert zwemmen in het buitenwater.


Trainer kids cursus

CORINE KILA

Corine is gediplomeerd zwemjuf volgens de ABC methode. Ze is graag in of op het water en altijd bezig om haar eigen borstcrawl te verbeteren.

Buiten zwemmen vindt ze het leukst, omdat dat de meeste uitdaging en belevenis geeft. Bij het lesgeven staat voor haar spelend leren voorop. Ze is moeder van 2 grote zoons die meer van (wedstrijd)skiën houden.

Assistent en adviseur

OLIVIER

Olivier vindt het te gek om buiten te kunnen zwemmen. "Als je beter kan zwemmen dan is het ook leuker, want dat kan je vaker gaan zwemmen. Dan hoef je je nooit meer te vervelen. Daarom vind ik het zwemmen zo leuk.

Het is ook goed om te zwemmen want je wordt fitter en sterker." 

Als eerste deelnemer van de Open Water Zwemschool cursus voor kids zorgt hij dat het programma perfect is afgestemd op de andere deelnemers uit groep 3.

Adviseur zwemprogramma

WIL de BOER

Wil de Boer is al haar hele leven actief in de zwemwereld, als water polo speelster en als zwemjuf. Ze vindt het heerlijk om mee te denken over het nieuwe aanbod van de Open Water Zwemschool en geeft het programma mede vorm. 

Trainersopleiding

We werken aan een interne trainersopleiding om genoeg kundige trainers te kunnen garanderen. De trainers zullen opgeleid worden door een professioneel opleidingsteam, waar praktijk en theorie worden afgewisseld. Trainers lopen een stage, waarna zij een officieel certificaat ontvangen van de Open Water Zwemschool. Daarnaast willen we alle trainers ieder half jaar terug zien waarbij hun kennis wordt aangevuld met de nieuwste ontwikkelingen.

Wil jij trainer worden? Op dit moment zijn wij op zoek naar trainers en sportieve ondernemers om ons team te komen versterken. Klik hier voor de vacature.

© 2023 Open Water ZwemschoolAll rights reserved.
Powered by Webnode Cookies
Create your website for free!